Uw website

Als ondernemer kun je niet zonder een professioneel uitziende website: het digitale visitekaartje van je bedrijf. Ook wil je graag dat je bezoekers niet één keer naar je website komen, maar regelmatig terugkeren. En hoe zorg je ervoor dat potentiële klanten ook echt je producten gaan afnemen of gebruik maken van je diensten?

Vaak krijg ik van nieuwe klanten voor het maken van een website een mooi getekend plaatje van het gewenste design, met de kleuren, het lettertype en het logo. Het verzoek is dan om zo snel moglijk aan de hand van deze gevens een volledig functionerende website te bouwen.

Als ik dan vraag naar de gewenste functionele functies, de doelgroep of groepen en de struktuur dan zie ik vaak vele vraagtekens bij mijn nieuwe klanten.

Voorwerk bespaard kosten
Ik adviseer mijn klanten om samen met mij de nieuwe website voor te bereiden en hierdoor uiteindelijk kosten te besparen. Door een goede voorbereiding weten de opdrachtgever en ik precies wat er moet gebeuren en worden de meeste fouten in een vroeg stadium opgemerkt.

De vijf stappen voor een goede website:

1 – Het functioneel ontwerp

Wat moet de site precies doen?

2 – Doelgroep(en) formuleren

Welke bezoekers verwacht je op de website.
Zoeken zij naar informatie, willen zij een product aanschaffen, mogelijk ook zowel alsook;
Willen zij voortdurend op de hoogte gehouden worden van nieuwe ontwikkelingen;
Wil je de websitebezoeker alleen middels de website van je producten overtuigen of wil je deze veel liever naar je fysieke winkel trekken;

3 –  De website navigatie

De volgende stap is het maken van een boomstructuur of een navigatiekaart. Hierin wordt vastgelegd welke volgorde de pagina’s krijgen en hoe ze geordend zullen zijn.

4 – Het uiterlijk van de nieuwe website

De voorlaatste stap vóórdat met de bouw van de website begonnen kan worden heeft met het uiterlijk van je toekomstige website te maken. In dit stadium wordt een grove schets van de hoofdpagina en andere belangrijke delen van de site gemaakt. Het gaat hier puur om de indeling en de plaats op het beeld waar onderdelen terecht moeten komen. Hier wordt ook bepaald welk lettertype en welke kleuren gebruikt zullen worden

5 – Tekst- en beeldmateriaal

Een website moet natuurlijk voorzien worden van tekst en beeld. Ik zal in de meeste gevallen niet over voldoende productkennis en/of fotomateriaal voor het invullen van de site beschikken. Dit materiaal moet dan ook door de opdrachtgever tijdig aangeleverd worden.

Indien een website met een content management systeem (CMS) uitgevoerd wordt, dan zal de meeste informatie ook op een later moment door de websiteeigenaar ingevoerd kunnen worden.

Het spreekt voor zich dat een ingewikkelde site met veel verschillende functies meer voorbereiding vergt dat een eenvoudige pagina.


Moch u vragen met betrekking tot het bouwen van een website hebben, neem dan contact met mij op