123 456 7899 info@jouwsitenaam.nl

Responsive Design

Responsive Design – één ontwerp voor alle apparatuur

Responsive DesignInternetgebruikers willen tegenwoordig snel de webinhoud op hun mobiele apparaat of tablet kunnen zien. Aangezien deze apparaten verschillende weergaveopties hebben, moet het webontwerp zich automatisch aan het apparaat kunnen aanpassen. Het responsieve ontwerp biedt precies deze mogelijkheid

Om deze reden is het responsive ontwerp een integraal onderdeel van mijn werk. Ik zorg ervoor dat uw website vanaf het begin op de populaire smartphones en tablets werkt en correct wordt weergegeven.

 

Wat is responsive design

Nog even een kleine uitleg voor wie dat nodig heeft. Websites werden al jaren ontworpen op een redelijk vaste breedte. Tegenwoordig is de gangbare breedte voor websites ongeveer 980 pixels. Door de smartphone- en tablet-/iPad-revolutie moeten ondernemingen / bedrijven beter inspelen op de wensen van de gebruiker.

Er zijn nog steeds veel websites die niet goed worden getoond op deze (nieuwe) apparatuur. Daarom wordt het steeds gebruikelijker om websites direct geschikt te maken voor smartphones en tablets door middel van een responsive design. Een website met een responsive design past zich aan op basis van de schermresolutie van het gebruikte apparaat.

Hoe werkt zoiets?

Bij responsive websites wordt er geen vaste breedte ingesteld. De website past zichzelf aan en schaalt elementen bij of verplaatst ze afhankelijk van de schermresolutie. Vooraf moet goed worden nagedacht over wat de belangrijkste elementen zijn. Om responsive voor elkaar te krijgen, wordt de presentatielaag (het CSS) van de website aangepast. Aan de hand van het type device en de browser wordt de website getoond in de juiste vorm en afmetingen.

Wat zijn de voordelen?

Responsive Webdesign bied een aantal grote voordelen. Gebruikers kunnen gelijke pagina’s via dezelfde URL’s bereiken, in een format dat past bij het apparaat waarmee ze de website willen bekijken.

Responsive design is ook voor SEO ( de zoekmachine optimalisatie) een perfecte uitkomst. Er is immers maar één website, er wordt dus geen geen duplicate content gebruikt. Google waardeert het dat gebruikers via één URL de website kunnen bezoeken. Daarnaast is het een plus om de site goed te indexeren

Hoe kan ik testen of mijn website responsive is?

Dit kunt u natuurlijk zelf met uw mobiele telefoon, uw tablet, laptop of pc doen.

Google heeft een nieuwe landingspage gemaakt waarop je website getest kan worden op het gebied van mobielvriendelijkheid en pagina snelheid. Door dit platform kunnen bedrijven eenvoudig beide aspecten van hun website op desktop en mobiel testen.

Test nu jouw website